Det er matvareprodusentene selv som skal utføre en risikovurdering og sette opp sitt analysebehov ut fra produksjon i henhold til Næringsmiddelhygieneforskriften.
Vi tilbyr raske og sikre analysemetoder som er standardiserte i tillegg til tradisjonelle dyrkingsmetoder. Se oversikt over vårt akkrediteringsomfang: TEST 070
Kvantitative mikrobiologiske analyser du får utført hos oss:
- Totalantall bakterier (Kimtall)
- Enterobacteriaceae
- Koliforme bakterier
- Termotolerante koliforme bakterier
- E. coli
- Enterococcus
- Staphylococcus aureus / Koagulase positive stafylokokker
- Bacillus cereus
- Clostridium perfringens
- Listeria monocytogenes
- Mugg- og Gjærsopp
- Anaerobe sulfittreduserende bakterier / clostridier
- Kimtall og spesifikke fordervelsesbakterier i fisk og fiskevarer
Patogene bakterier, kvalitativ analyse (påvist/ikke påvist):
- Salmonella spp.
- Listeria monocytogenes /Listeria spp.
- Vibrio spp.
Vi utfører også identifisering av bakterier ved hjelp av Vitek2.
For veiledning om prøveuttak og tolking av resultat kan du få tilsendt vår "Offshoreveileder".
Ta kontakt med oss for mer informasjon.